Ondersteuning

Wij ondersteunen in de breedste zin van het woord en bieden dit vanuit twee invalshoeken.

Ondersteunende begeleiding

Wij kunnen ondersteunende begeleiding geven aan mensen met een gedragsstoornis of een verstandelijke handicap, maar ook aan mensen met een zintuigelijke handicap. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn bij het opzetten of het onderhouden en uitbouwen van een sociaal netwerk. We kunnen ook ondersteunen bij het regelen van post-, geld- en bankzaken en helpen bij het invullen van formulieren en het onderhouden van het contact met hulpverleners en zakelijke instanties.

Activerende begeleiding

Sommige mensen functioneren het beste als ze een steuntje in de rug voelen. Dit steuntje kan zich uiten in het samen doen van de boodschappen of het helpen bij lichamelijke verzorging en koken. Ook kan er samen met de cliënt gewerkt worden aan sociale vaardigheden. Een zorghulp kan ook functioneren als een buddy en de cliënt vergezellen tijdens leuke uitstapjes zoals winkelen, een museum-, bibliotheek- of bioscoopbezoek.

Wat u ook nodig heeft, onze zorghulpen hebben een breed scala aan professionele vaardigheden die eraan bijdragen dat u lekker in uw vel zit. Aandacht en betrokkenheid vanuit de zorghulp staan hierbij voorop.

Vragen?

Als u na het lezen vragen heeft over de zorg rondom uw specifieke situatie dan kunt u natuurlijk altijd vrijblijvend uw vraag stellen aan de zorgmanager van de Goudse Thuiszorg via telefoon of mail.

"Ik vertrouw op mijn zorghulp en kijk altijd uit naar haar komst. Het geeft me houvast."